مقالاتاخبار

دور زدن تحریم‌ها در صرافی‌ها و پروژه‌های دیفای دشوارتر می شود

چین‌آلایسس (Chainalysis)، شرکت تجزیه و تحلیل داده‌های بلاک‌چینی، از راه‌اندازی دو ابزار رصد تحریم‌ها برای کمک به نظارت بیشتر بر صرافی‌ها و پروژه‌های امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) خبر داد. ابزار اول یک اوراکل درون زنجیره‌ای (On-chain Oracle) و ابزار دوم نیز یک رابط برنامه‌نویسی کاربردی (API) است.

به گزارش کوین تلگراف، چین‌آلایسس خبر داده‌ است که این دو ابزار رصد تحریم‌ها به صورت رایگان در اختیار صنایع مرتبط با ارزهای دیجیتال قرار می‌گیرند.

چین‌آلایسس در گزارش خود که ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) آن را منتشر کرد، این ابزارهای رصد را دو جزء اصلی نرم‌افزار جدید خود دانست که به صرافی‌ها برای رصد کردن کیف‌پول‌ها و معاملاتی که به‌نظر می‌رسد تحریم‌های اقتصادی را دور می‌زنند، کمک می‌کند. اولین ابزاری که بلافاصله در دسترس همه قرار می‌گیرد، یک اوراکل درون زنجیره‌ای است.

این اوراکل درون زنجیره‌ای قراردادی هوشمند است که پروژه‌های دیفای را مورد هدف قرار داده و استفاده کیف‌پول‌‌های تحریم‌شده از آنها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این امر به‌ آن معنی است که تمام کیف‌پول‌های موجود در فهرست تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل به‌طور خودکار برای استفاده‌کنندگان از این اوراکل، در دسترس خواهد بود.

ابزار دوم که قرار است ماه آینده منتشر شود، یک رابط برنامه نویسی کاربردی (API) است. این API دقیقاً از همان داده‌های اوراکل درون زنجیره‌ای استفاده می‌کند تا موجود بودن کیف‌پول مورد نظر در فهرست تحریم‌ها را بررسی کند. این API برای استفاده برنامه‌های مختلف، از جمله صرافی‌های متمرکز ارزهای دیجیتال و رابط‌های کاربری تلفن‌های همراه، طراحی شده است.

مایکل گروناگر (Michael Gronager)، از بنیانگذاران و مدیرعامل چین‌آلایسس، ضمن انتشار بیانیه‌ای درباره اهمیت شفافیت در ارزهای دیجیتال گفت:

اکنون زمان آن است که صنعت ارزهای دیجیتال نشان‌دهد که شفافیت ذاتی بلاک چین، ارزهای دیجیتال را به عاملی قدرتمند برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها تبدیل می‌کند.

او افزود که چین‌آلایسس توسعه ابزارهای رصدگری خود را تسریع کرده است و آنها را به صورت رایگان در اختیار همه فعالین صنعت ارزهای دیجیتال قرار خواهد داد. گروناگر در همین‌ زمینه می‌افزاید:

با هدف مقابله پیش‌دستانه با تحریم‌های جاری، ما توسعه این ابزارها را در اولویت قرار داده‌ایم تا همه فعالان بازار ارزهای دیجیتال قادر باشند که به صورت رایگان ضمن کنترل این شفافیت، تحریم‌های اساسی را رصد کنند.

چین‌آلایسس اعلام کرد که با توجه به رشد فزاینده پروژه‌های دیفای، توجه خود را بیش‌از‌پیش بر نظارت و بررسی تراکنش‌های این حوزه معطوف خواهیم کرد.

بسیاری از پروتکل‌ها و پلتفرم‌های غیرمتمرکز که اخیرا محبوبیت قابل توجهی پیدا کردند، از ابزارهای مناسب جهت مدیریت موثر ریسک تحریم‌ها بهره نمی‌برند.

در حال حاضر، کاربران پلتفرم‌های دیفای نسبت به صرافی‌های متمرکز که پروتکل‌های تایید هویت دقیقی مثل KYC دارند، از قابلیت ناشناس‌ماندن بیشتری برخوردارند.

کوین بیس (Coinbase)، پلتفرم صرافی ارزهای دیجیتال مستقر در ایالات متحده، نیز معتقد است که شفافیت ذاتی و ماهیت عمومی ارزهای دیجیتال در واقع می‌تواند به دولت‌ها در اجرای بیش‌ازپیش تحریم‌ها کمک کند.

پلتفرم ارزهای دیجیتال مستقر در ایالات متحده، بیشتر از این ایده حمایت کرده است که شفافیت ذاتی و ماهیت عمومی ارزهای دیجیتال می تواند در واقع به دولت ها در اجرای تحریم ها کمک کند.

پل گروال (Paul Grewal) مدیر ارشد حقوقی کوین بیس اوایل هفته در پستی وبلاگی افزود:

در جایی که ارزهای سنتی فیات به بازیگران بد اجازه می‌دهند از شرکت‌های صوری، بهشت‌های مالیاتی و ساختارهای مالکیت غیرشفاف برای «جابه‌جایی‌های مبهم سرمایه‌ها» استفاده کنند، دارایی‌های مبتنی بر ارزهای دیجیتال اساساً عمومی و قابل ردیابی هستند، که همین امر به مقامات حکومتی کمک می‌کند، راه‌های فرار را شناسایی و از آنها جلوگیری کنند.

منبع : کوین تلگراف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا