رمزارزمقالات

ارز دیجیتال کوتی و پلتفرم COTI

بعد از ظهور رمزارزها، انتظار می‌رفت با ایجاد تحول اساسی در صنعت پرداخت‌ها، مرحله جدیدی در این حوزه آغاز شود. اما صرف‌نظر از نبود اطلاعات و آگاهی نسبت به این پدیده نوظهور، ارزهای دیجیتال در مقیاسی که فعالان متصور بودند، نتوانستند کارامدی لازم را داشته باشند. یکی از این دلایل می‌تواند سرعت پایین نقل و انتقالات مالی باشد. شبکه کوتی (Coti) به‌دنبال این است که با افزایش سرعت در انجام تراکنش‌ها، بستر لازم برای استفاده از رمزارزها را در مبادلات روزانه ایجاد کند.

شبکه کوتی

کوتی یا کوین اینترنت (Coin of the Internet) اولین شبکه غیر بلاکچینی است که به‌دنبال ایجاد بستری غیرمتمرکز و مقیاس‌پذیر برای پرداخت‌های آنلاین است. این شبکه با ترکیب فضای سنتی در پرداخت‌ها و روش‌های نوین مانند دفتر کل توزیع شده، می‌خواهد نسل بعدی پرداخت‌های غیرمتمرکز را که بر اساس اعتماد فعالیت می‌کنند، ایجاد کند.

پروژه کوتی در می ۲۰۱۷ (اردیبهشت ۱۳۹۶) در جبل‌الطارق تاسیس شد. Coti توانست در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) از صندوق سرمایه‌گذاری کاردانو، کمک مالی دریافت کند. مبلغ این سرمایه‌گذاری برابر با ۵۰۰ هزار دلار بود.

در شبکه Coti با نوآوری انجام شده، الگوریتم تراست چین یا زنجیره اعتماد، اجماع میان کاربران را شکل می‌دهد؛ به عبارت دیگر، کوتی در شبکه خود مکانیسم اثبات اعتماد (Proof of Trust) را به کار برده است. از آنجایی که شبکه کوتی در معماری ساختار داده‌های خود از فناوری گراف غیر‌مدور هدایت‌شده (Directed Acyclic Graph | DAG) استفاده می‌کند، تمام تراکنش‌ها درون شبکه Coti به‌جای اینکه از طریق بلاک به یکدیگر متصل شوند، به‌طور مستقیم به هم وصل می‌شوند. این ساختار نیز به سرعت بیشتر تراکنش‌ها کمک می‌کند. کوتی می‌تواند ۱۰ هزار تراکنش در ثانیه را پردازش کند که از این حیث از شبکه VISA با چهار هزار تراکنش در ثانیه، سریع‌تر است.

هدف شبکه کوتی

در حال حاضر سیستم‌های پرداخت آنلاین غیرمتمرکز متعددی با مشکل مقیاس‌پذیری مواجه هستند و به‌همین خاطر نمی‌توانند حجم بالایی از مبادلات را با سرعت زیاد و زمان کم انجام دهند. علاوه بر این، رواج نیافتن استفاده از رمزارزها به علل مختلف از جمله دشواری کار با پلتفرم‌ها یا پیچیده بودن فرایندها و مهم‌تر از همه نداشتن اعتماد و اطمینان به طرف مقابل در این پلتفرم‌ها، از جمله مسائلی است که این حوزه تا به امروز با آن روبه‌رو بوده است.

شبکه کوتی با هدف توسعه یک نسل جدید از پرداخت‌های آنلاین طراحی شده است. تیم گرداننده شبکه Coti ادعا می‌کند انطباق‌پذیری بالای این شبکه با مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها باعث می‌شود، سرعت تراکنش‌ها در بین نقاط مختلف جهان افزایش پیدا کند. شبکه Coti با داشتن اهدافی همچون ایجاد اعتماد و شفافیت، افزایش غیرمترکز بودن و کارایی، کاهش هزینه تراکنش‌ها، ایجاد سهولت بیشتر برای خریداران و فروشندگان و پشتیبانی از ارزهای فیات و دیجیتال پلتفرمی ارائه کند که راحت‌ترین و سازگارترین روش پرداخت در این صنعت به‌حساب بیاید.

نحوه کارکرد شبکه کوتی

برای اینکه شیوه کارکرد شبکه کوتی را بهتر متوجه شویم، لازم است بخش‌های مختلف آن را معرفی و هرکدام را توضیح دهیم. در این بخش با کلاستر و نودهای مشارکت‌کننده در آن، مکانیسم امتیاز اعتماد و سیستم میانجی‌گری آشنا می‌شویم.

کلاستر(Cluster)

همانطور که در بخش‌های بالاتر توضیح داده‌ایم، شبکه Coti از یک شبکه اطلاعاتی مبتی بر DAG به‌جای بلاکچین استفاده می‌کند. Coti این DAG‌ را یک کلاستر می‌نامد و هر تراکنشی که روی این شبکه انجام می‌شود، به این کلاسترها منتقل می‌شود. برای تایید تراکنش‌ها، هر تراکنش باید اعتبار دو تراکنش قبلی خود را تایید کند. شاید در ابتدا به‌نظر برسد که خود این عمل باعث ایجاد کندی در شبکه می‌شود؛ اما این دقیقا همان چیزی است که باعث افزایش مقیاس‌پذیری Coti خواهد شد. با افزایش تعداد کاربران این شبکه و بیشتر شدن تراکنش‌ها، تعداد تایید‌کنندگان نیز بیشتر می‌شود.

فول نودها (Full Nodes)

نودهای کامل در شبکه کوتی، حکم ورودی شبکه را دارند. این نودها منابع را انتخاب می‌کنند، تراکنش‌ها را تایید می‌کنند، الگوریتم گواه اثبات کار یا همان PoW را انجام می‌دهند و تراکنش‌ها را در کلاستر ضمیمه می‌کنند. مسئولیت دیگری که بر عهده این دسته از نودها قرار دارد، جمع‌آوری و انتقال کارمزدها به استخر شبکه است.

نودهای جلوگیری‌کننده از دوبار خرج کردن

این گروه از نودها (The Double Spending Prevention Nodes) با در اختیار داشتن فهرستی به روز شده از تمام کلاسترها و تراکنش‌ها، از بروز دابل اسپندینگ یا همان دوبار خرج کردن جلوگیری می‌کند. تمام تراکنش‌های شبکه کوتی زیر نظر نودهای DSP انجام می‌شود. هر کاربری که تمایل داشته باشد به یک نود DSP تبدیل شود، باید مقدار زیادی کوین COTI سپرده‌گذاری کند. به‌ازای فعالیت، این نودها پاداش‌هایی از شبکه دریافت می‌کنند.

نودهای تاریخچه (History Nodes)

جزئیات مربوط به کلاسترهای قبلی توسط نودهای تاریخچه، ذخیره می‌شوند؛ بنابراین امکان بازیابی تاریخچه جزئیات حساب‌ها توسط این نودها وجود دارد.

مکانیسم امتیاز اعتماد

مکانسیم Trust Score Mechanism کلید انجام و تایید معاملات جدید در شبکه است. یک تراکنش در زمان تایید اعتبار دو تراکنش قبلی خود، امتیاز اعتماد آن‌ها را در نظر می‌گیرد. در ابتدا امتیاز اعتماد از طریق پرسشنامه و احراز هویت محاسبه می‌شود. پس از اینکه کاربران وارد شبکه شدند، امتیاز آن‌ها بر اساس معیارهایی مانند ارزش معاملات آن‌ها، تعداد نظرات علیه کاربر، تعداد نظرات به نفع دیگران و رتبه‌ای که دیگران به هر کاربر می‌دهند، محاسبه می‌شود. این امتیاز عددی بین صفر تا ۱۰۰ است و طبیعتا هر چه امتیاز یک کاربر بیشتر باشد به معنای داشتن اعتبار بیشتر در شبکه است. هر کاربری که اعتبار بیشتری در شبکه داشته باشد، می‌تواند کارمزد کمتری برای تراکنش‌هایش بپردازد. علاوه بر این، سرعت تراکنش‌های این کاربران بیشتر خواهد بود. از طرف دیگر کاربرانی که امتیاز اعتبار کمتری داشته باشند، با کارمزدهای بیشتر روبه‌رو خواهند شد و برای تایید تراکنش‌هایشان باید زمان بیشتری سپری کنند.

تراکنش‌هایی که یکدیگر را تایید می‌کنند، از نظر امتیاز، در یک سطح قرار دارند؛ بنابراین تمام تراکنش‌هایی که تایید شده‌اند و با هم یک تراست چین (Trust chain) را تشکیل می‌دهند، از نظر امتیاز یکسان هستند.

سیستم میانجی‌گری

شبکه کوتی از یک سیستم واسطه یا میانجی‌گری استفاده می‌کند که در صورت بروز اختلاف میان طرفین یک تراکنش و حل نشدن آن، میانجی‌گران وارد عمل می‌شوند. اختلاف ممکن است در صورت‌حساب، عدم تحویل کالاها و خدمات، ارسال پول به آدرس‌های اشتباه و از این قبیل موارد به‌وجود بیاید. برای اینکه کاربری یک میانجی‌گر باشد، باید کوین COTI سپرده گذاری کند.

در صورتی که اختلاف نظری به‌وجود بیاید، چندین میانجی‌گر وارد عمل می‌شوند و به جمع‌آوری و بررسی حقایق می‌پردازند. میانجی‌گرها هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و باید به هرکدام از طرفین که فکر می‌کنند حق با آن است، رای دهند. علاوه بر این هیچ‌کدام از میانجی‌گران تراکنشی را تایید یا رد نمی‌کنند.

برنده و بازنده با توجه به تعداد آرایی که میانجی‌گران می‌دهند، مشخص می‌شود. کسانی که در طرف برنده بوده‌اند، یعنی به طرف برنده رای داده‌اند، علاوه بر برداشت سپرده‌شان، پاداش نیز دریافت می‌کنند و طرف مقابل که به بازنده این جریان رای داده است، سپرده خود را از دست می‌دهد.

Coti برای اینکه بتواند مشکلاتی مانند ارسال اشتباه یا عدم اجرای تعهد که در سیستم‌های قدیمی بلاکچین رخ می‌دهد و قابل پیگیری نیستند، جبران کند، از محل گردش مالی و امتیاز اعتبار، ذخیره‌ای را ایجاد کرده است که در صورت متضرر شدن کاربران، آن را جبران کند.

ارز دیجیتال کوتی

کوین کوتی که مبتنی بر DAG است، در تراکنش‌های جنسیس شبکه ساخته شده است؛ بنابراین مقدار عرضه آن ثابت خواهد بود. قرار است به‌ میزان دو میلیارد عدد کوین کوتی عرضه شود که از این مقدار در حال حاضر، حدود ۸۶۸ میلیون عدد در چرخه بازار قرار دارد.

COTI موارد استفاده مختلفی مانند استیکینگ، پرداخت کارمزد و پرداخت دارد. کارمزد مبادلات انجام شده در شبکه کوتی ۰/۱ درصد است. این مقدار از ۰/۰۰۰۱ کوتی کمتر و از ۲۰ کوتی بیشتر نخواهد بود. همان‌طور که توضیح دادیم وظیفه فول نودها انتقال کارمزدها به استخرهای شبکه است. ۰/۰۵ درصد از کارمزدها به استخرها انتقال داده می‌شود و پس از آن میان نودها تقسیم می‌شود.

در زمان نگارش این مقاله قیمت کوین COTI برابر با 33 سنت است. این ارز دیجیتال با ارزش بازار تقریبی 346 میلیون دلاری، در رتبه 169 بازار رمزارزها قرار دارد.

نقشه راه شبکه Coti

یکی از نکات قابل توجه در مورد شبکه کوتی، ارائه نقشه راه در قالب یک سند ۲۶ صفحه‌ای است. در این سند تیم کوتی تمام مواردی که قرار است در طول مسیر دست‌خوش تغییر شود را علاوه بر اینکه اعلام کرده، توضیح داده و در قالب یک جدول، زمان تقریبی آن را نیز بیان کرده است.این نقشه شامل برنامه اجزای مختلف شبکه کوتی مانند پروتکل‌های لایه پایه، اکوسیستم، پروتکل‌های تراست چین، الگوریتم اجماع اثبات اعتماد، درخواست‌های پرداخت، نودها، امنیت، معماری شبکه، DSP، نظارت بر رفتار شبکه، MultiDAG، قراردادهای هوشمند، چارچوب استیبل کوین‌ها، فرایند میانجی‌گری و کراس چین می‌شود.

اداره‌کنندگان و مشاوران شبکه کوتی چه کسانی هستند؟

در حال حاضر با توجه به اطلاعات لینکدین گروه کوتی، این شرکت ۴۹ عضو دارد. دیوید اساراف (David Assaraf) هم‌بنیان‌گذار، شهاف بار گفن (Shahaf Bar-Geffen) مدیر عامل و نیر هالوانی (Nir Haloani) به‌عنوان مدیر ارشد فناوری در این گروه مشغول به فعالیت هستند. از مشاورانی که با این پروژه همکاری می‌کنند می‌توان به مت مک بردی (Matt McBrady)، گرگ کید (Greg Kidd)، سباستین استوپوراک (Sebastian Stupurac) و استیون هیلبرون (Steven Heilbron) اشاره کرد. McBrady مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بلک راک (BlackRock) بود. او همچنین در شرکت‌های Silver Creek Capital و Bain Capital جزء مدیران ارشد بوده است.

Kidd در پروژه‌هایی مانند ریپل، کوین بیس، اسکوئر و توییتر سرمایه‌گذاری اولیه کرده است. سباستین استوپوراک یکی از بنیان‌گذاران پلتفرم وینگز است. این پلتفرم قراردادهای هوشمندی که روی دپ‌های اتریوم اجرا می‌شود را تسهیل می‌کند.

شبکه کوتی با چه پروژه‌هایی همکاری کرده است؟

کوتی در طول سال‌های آغاز به کار خود توانسته است همکاری‌های استراتژیکی قابل توجهی با پروژه‌های دیگر ایجاد کند. یکی از این همکاری‌ها مربوط به مشارکت با بنکور (Bancor) است. طبق این همکاری، Coti می‌تواند روی شبکه بنکور توکن ERC20 فعال کند. با این قرارداد کوتی می‌تواند به‌طور مستمر نقدینگی بین کوین COTI و توکن‌های مختلف ERC20 را تامین کند.

همکاری تکنولوژیکی دیگر شبکه کوتی با میکرو مانی (MicroMoney) به منظور گسترش خدمات مالی خود است. میکرو مانی یک پلتفرم وام‌ و اعتبار دهی است. Coti یک همکاری مالی با Processing.com نیز داشته است که به نظر مدیر اجرایی کوتی، استراتژی راه‌یابی آن‌ها به بازار را ساده می‌کند.

اما یکی از جدیدترین و شاید مهم‌ترین همکاری‌هایی که شبکه کوتی داشته است، مربوط به مشارکت این شبکه با شبکه کاردانو برای ساخت یک استیبل کوین برای استفاده در پلتفرم‌های دیفای است. در این همکاری قرار است یک استیبل کوین جدید روی بلاکچین کاردانو ایجاد شود که ابزاری برای عملیات‌های حوزه دیفای باشد و شامل کارمزد تراکنش نشود. Coti که ارائه‌دهنده درگاه پرداخت کاردانو است، ناشر این استیبل کوین با نام Djed خواهد بود. این همکاری در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۰ در نشست کاردانو با حضور بنیان گذار کاردانو (چارلز هاسکینسون) و مدیر عامل کوتی (شهاف بار گفن) اعلام شد. استیبل کوین جدید با استفاده از قراردادهای هوشمند و طراحی‌ الگوریتمی ساخته می‌شود. این کار برای اطمینان از ثبات قیمتی و ابزاری برای معاملات دیفای خواهد بود.

قبل از این، کوتی برای پیاده‌سازی روش پرداخت غیرمتمرکز با استیبل کوین در آدا پی (AdaPay)، با مرکز استیبل کوین کاردانو «آردانا»، همکاری کرده است.

سخن پایانی

با آشنایی بیشتر افراد و کسب‌وکارها با ارزهای دیجیتال، زمان استفاده این ارزها در زندگی روزمره نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود. با توجه به سرعت بالای زندگی در عصر حاضر، انتظار برای پرداخت یا دریافت پول یک مشکل به‌ حساب می‌آید که برخی از شبکه‌ها و رمزارزها با آن مواجه هستند. شبکه کوتی با در نظر گرفتن این مشکل، قصد دارد بستری فراهم کند که استفاده از ارزهای دیجیتال همان‌گونه‌ای بشود که اکنون از ارزهای فیات استفاده می‌کنیم.

منبع : وال هالا کریپتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا