اخبارترید و ماینینگمقالات

آرمان غیرمتمرکز گرایی و ترس از ازدحام در شبکه سولانا، به دوراهی مهمی در Solend رسید

یکی از خاص‌ترین اتفاقات حوزه کریپتو روز گذشته برای یکی از پلتفرم‌های شبکه سولانا به نام سولند (Solend) به وقوع پیوست. اتفاقی که پایه و اساس غیرمتمرکز سازی و از بین بردن نهادهای مرکزی را به چالش کشیده است و اکنون نیز ادامه پیدا کرده است.

این در حالیست که وقوع این حادثه، پس از سقوط ترا، مشکلات پلتفرم سلسیوس، بحران شرکت تری ارزو کپیتال و همچنین کاهش قیمت بیت کوین رخ داده است و ممکن است تصمیمی عجولانه بوده یا چنگ زدن به آرمان غیرمتمرکزگرایی؛ ترس توسعه‌دهندگان از رخ دادن اتفاقات مشابه و لیکویید شدن‌ها و حتی مشکلات بنیادی‌تر که به یک تصمیم‌گیری مهم منجر شد.

به گزارش The Block، پلتفرم سولند که بر بستر شبکه سولانا فعالیت می‌کند یک پلتفرم غیرمتمرکز وام دهی و وام گیری است. اتفاقی که رخ داده از این قرار است که در استخر اصلی Solend یک نهنگ که با حجم زیادی وثیقه، وام دریافت کرده است در معرض لیکویید شدن قرار گرفته است.

این کاربر مورد نظر 95٪ سپرده‌های توکن SOL (معادل 170 میلیون دلار سولانا) در استخر اصلی پروتکل را در اختیار دارد و در 12 روز اخیر هیچگونه فعالیتی نداشته است. حجم وامی که گرفته است معادل 108 میلیون دلار رمزارزهای USDC و USDT معادل 88٪ وام‌های اخذ شده در این استخر است. در صورتی که قیمت سولانا به 22.30 دلار می‌رسید، وثیقه او لیکویید میشد.

در پلتفرم سولند اگر وثیقه‌ای به آستانه لیکویید شدن برسد، ابتدا 20٪ وام او تسویه می‌شود که در این صورت حجم لیکوییدیتی این نهنگ معادل 21 میلیون دلار محاسبه شده است. ترس توسعه‌دهندگان Solend از آنجا آغاز شد که بازار نمی‌تواند این نقدینگی را پشت‌سر بگذارد و حتی ممکن است بدهی سنگینی برای پروتکل Solend باقی بماند. در این صورت (علاوه برتاثیر آن بر قیمت SOL) شاهد آشوب در شبکه سولانا خواهیم بود. چگونه؟

بات‌هایی هستند که برای کسب سود، در استخرهای پلتفرم‌ها به دنبال فرصت‌های آربیتراژ از کسانی هستند که در معرض لیکویید شدن قرار دارند. از آنجا که این اتفاقات سولند به صورت آن‌چین در شبکه سولانا رخ می‌دهد، در صورت لیکویید شدن این نهنگ و شاید شرایط بدتر، توسعه‌دهندگان از جذب این حوادث و شلوغ شدن شبکه سولانا ابراز نگرانی کرده بودند. چرا که این حجم دارایی برای فروش به صرافی‌های غیر متمرکز در شبکه سولانا برده می‌شود. در نتیجه پیشنهاد دادند که با یک رای گیری به اولین پروپوزال سولند، مانع این حوادث شوند.

این پروپوزال در صدد کاهش ریسک تحمیل‌شده از جانب نهنگ‌هایی است که دارایی بسیار زیادی در پروتکل Solend در اختیار دارند.

در این رای‌گیری، رای منفی به معنای منفعل بودن و انجام ندادن هیچگونه اقدامی بوده است. در حالی که رای مثبت به معنای تصویب الزامات و پیش‌ نیازهای ویژه برای نهنگ‌های بزرگی است که بیش از 20٪ وام‌ها را در اختیار دارند. هم‌چنین اعطای قدرت اضطراری به Solend Labs است تا به طور موقت حساب نهنگ را در اختیار بگیرد تا لیکوییدشدن حساب قابل انجام شود. در این صورت تیم توسعه، برای اجتناب از ورود دارایی‌ها به صرافی‌های غیر متمرکز در سولانا و شلوغ شدن شبکه، بتوانند آنها را در بازارهای OTC نقد کنند.

نویسندگان این پروپوزال عنوان کرده‌اند که نتوانسته‌اند به نهنگ مذکور دسترسی پیدا کنند، بنابراین باید اقدامات و رای‌گیری لازم و ضروری صورت بگیرد.

در این پروپوزال هم‌چنین خاطرنشان شده است که قدرت اضطراری که توسط رای‌های مثبت کاربران پروتکل Solend ارائه می‌شود پس از رسیدن حساب نهنگ به سطح ایمن، منقضی خواهد شد. این پروپوزال دیروز با 97.5٪ آرا تصویب شد.

تمام فعالان حوزه کریپتو به این تصمیم خرده گرفتند. چرا باید یک پلتفرم غیر متمرکز، کنترل دارایی کاربران را به دست گیرد؟ سوی دیگر این ماجرا این است که شرایط غیرمتمرکز همین است! کاربران در لحظات بحرانی بتوانند برای پروتکل تصمیم بگیرند و رای دهند.

پروپوزال دوم سولند منتشر شد

در زمان نگارش این خبر، پروپوزال دیگری از سولند به رای گذاشته شده است. در این طرح پیشنهادی، 3 موضوع زیر مطرح شده است:

  1. پروپوزال قبلی بی اعتبار شود.
  2. زمان رای‌گیری‌های حاکمیتی به 1 روز، افزایش یابد.
  3. روی طرح پیشنهادی جدید کار شود که نیازی به اعطای قدرت اضطراری به تیم سولند برای کنترل حساب کاربران نداشته باشد.

 

منبع : The Block

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا